با عضویت در خبرنامه، از آخرین جشنواره و تخفیف ها خبر دار شوید! خبرهای خوبی برای شما داریم!

نظرسنجی سایت

کاربر گرامی...نظر شما در رابطه با این فروشگاه و ارایه خدمات در ان چیست؟

اشتراک در خبرنامه

جهت عضویت در خبرنامه لطفا ایمیل خود را ثبت نمائید

Captcha

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 13
  • بازدید دیروز : 62
  • بازدید کل : 347010
  • عنوان اسلاید
  • عنوان اسلاید
  • عنوان اسلاید

کتاب زمین شناسی نفت


زمین شناسی نفت از منابع اصلی رشته های مهندسی نفت، مهندسی اکتشاف، زمین شناسی و… است. آموزش زمین شناسی نفت به گونه ای تالیف شده است تا منبع مناسبی برای دانشجویان و داوطلبان باشد. در هر درس مفاهیم به صورت کامل با مثال ها و نکات متعدد توضیح داده شده است. در قسمت اول آموزش، اصول اساسی و تعاریف مقدماتی زمین شناسی نفت به طریقی بیان شده که خوانندگان رشته های مختلف در ابتدا مفاهیم کلیدی را درک کنند، در ادامه تکنیک ها و مثال هایی از مطالعات انجام شده برای درک بهتر موضوع معرفی می شوند.

 

 

در قسمت اول آموزش، اصول اساسی و تعاریف مقدماتی زمین شناسی نفت به طریقی بیان شده که خوانندگان رشته های مختلف در ابتدا مفاهیم کلیدی را درک کنند، در ادامه تکنیک ها و مثال هایی از مطالعات انجام شده برای درک بهتر موضوع معرفی می شوند و همچنین به منظور یادگیری هرچه بیشتر و بهتر درس نامه ها در پایان هر درس، سوالات و پروژه های تخصصی مرتبط با درس نامه های طبقه بندی شده آورده شده است.
بدین ترتیب ضمن یادگیری و تثبیت مطالب آموزش داده شده برای دانش پژوهان عزیز، حل تمرین های مفهومی در پایان هر بخش نقش شگرفی در به خاطر سپاری درس نامه ها و آموزش در حافظه بلند مدت خواهد داشت. با توجه به آگاهی از این علم و نظر به پایه ای بودن زمین شناسی نفت و همچنین کاربرد بسیار تخصصی این علم در صنعت نفت به ویژه حفاری چاه های نفت وگاز،صیانت مخازن،بهره برداری ومطالعات میادین نفتی این کتاب می تواندبرای آشنایی علاقه مندان ودانش پژوهان حوزه مهندسی نفت بسیارمفید واقع شود.

ویروس کرونا چگونه روی بازار نفت تاثیر منفی می‌گذارد؟


قیمت نفت جمعه گذشته تحت تاثیر نگرانیها نسبت به تاثیر منفی شیوع ویروس کرونای جدید روی تقاضا برای نفت، به پایین‌ترین سطح در سه ماه اخیر نزول کرد و روز دوشنبه هم بیش از دو درصد دیگر سقوط داشت.

به گزارش ایسنا، محل شیوع ویروس کرونای جدید در چین بوده و این موضوع نگرانیها را از آسیب دیدن رشد اقتصادی و تقاضای این کشور برای نفت برانگیخته است. تحلیلگران کومرس بانک در یادداشتی نوشتند: با توجه به این که دولت چین قرنطینه ویروس کرونا را به ۱۰ شهر در استان هوبی با حدود ۳۰ میلیون نفر جمعیت گسترش داده است، هنگامی که بحث تقاضای چین برای نفت مطرح می‌شود باید آماده اخبار غیرمنتظره منفی باشیم. تبعات این اپیدمی بسیار گسترده خواهد بود زیرا محدودیتها در زمانی وضع شده که پرازدحام‌ترین فصل سفر برای چینی ها به شمار می رود.

طبق ارزیابی بانک آمریکایی گلدمن ساکس، ویروس کرونا می‌تواند تقاضا را به میزان ۲۶۰ هزار بشکه در روز کاهش داده و باعث شود قیمت نفت حدود سه دلار در هر بشکه سقوط کند. با این حال در روزهای پس از انتشار گزارش این بانک، قیمت نفت بیش از سه دلار کاهش پیدا کرد. تقاضای داخلی نه چندان بالا به همراه رشد قابل توجه ظرفیت پالایش، احتمالا باعث می‌شود صادرات فرآورده‌های نفتی چین افزایش چشمگیری پیدا کند. صادرات بنزین در سال ۲۰۱۹ بر مبنای سالانه ۲۷ درصد رشد کرد و به ۱۶.۳۷ میلیون بشکه در روز رسید، در حالی که صادرات دیزل با ۱۵ درصد رشد، به ۲۲ میلیون بشکه در روز بالغ شد.

این بانک سرمایه گذاری تصریح کرده که تقاضا برای نفت در نقاط دیگر آسیا مانند ژاپن و هند هم ملایم بوده است. به عنوان مثال میانگین واردات نفت ژاپن در سال ۲۰۱۹ به پایین سه میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کرد که از دهه ۱۹۸۰ به این طرف کم‌سابقه بود.

بازار نفت وارد دوره رکود دیگری شده و روند صعودی کوتاه مدتی که پس از امضای سند فاز اول توافق تجاری آمریکا و چین ایجاد شده بود را از میان برد. این احساسات منفی از این جهت قابل توجه است که اخلال عرضه نفت لیبی به میزان ۸۰۰ هزار بشکه در روز در هفته گذشته هم باعث نشد روند نزولی نفت متوقف شود. عراق، نیجریه و قزاقستان هم با اختلالاتی در تولید نفت روبرو شدند اما فشارهای کاهشی به حدی بود که اختلالات مذکور نتوانستند در روند قیمت‌ها تغییری ایجاد کنند.

طبق یادداشت تحقیقاتی شرکت "جی بی سی انرژی"، نگرانی‌ها نسبت به تقاضا برای نفت تنها به چین محدود نیست. ذخایر جهانی نفت رو به رشد هستند که منعکس‌کننده فراوانی عرضه است. آمار هفتگی ذخایر در سطح جهانی رشد سطح ذخایر سوخت‌ها را نشان می‌دهد و ذخایر آمریکا بسیار بالاتر از سطح فصلی نسبت به سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۹ است.

ازسرگیری روند نزولی قیمت نفت، گروه اوپک پلاس را تحت فشار قرار می‌دهد و داستان آشنایی را تکرار می‌کند. شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی اظهار کرده که در دیدار مارس همه گزینه‌ها روی میز است و با این اظهارات ظاهرا زمینه را برای کاهش عمیق‌تر تولید مهیا کرده است. گزارش‌های دیگر حاکی از این است که پیمان محدودیت عرضه اوپک پلاس ممکن است تا پایان امسال تمدید شود.

داستان ادامه‌دار مازاد عرضه بخش انرژی را به افول کشانده است. قیمت سهام شرکت‌های شیل آمریکا در هفته گذشته به شدت افت کرد. این افت ممکن است موقتی باشد زیرا تا حدودی به وحشت در چین نسبت داده می‌شود. بمحض این که اپیدمی جدید مهار شود و اختلالات اقتصادی ناشی از آن برطرف شود، احساسات در بازار نفت نیز بهبود پیدا خواهد کرد و قیمت‌ها دوباره پشتیبانی می‌شوند.

 

 
 

 

Solved Problems in Geostatistics


Geostatistics provides the essential numerical tools for addressing research problems that are encountered in fields of study such as geology, engineering, and the earth sciences. Illustrating key methods through both theoretical and practical exercises, Solved Problems in Geostatistics is a valuable and well-organized collection of worked-out problems that allow the reader to master the statistical techniques for modeling data in the geological sciences. The books scope of coverage begins with the elements from statistics and probability that form the foundation of most geostatistical methodologies, such as declustering, debiasing methods, and Monte Carlo simulation. Next, the authors delve into three fundamental areas in conventional geostatistics: covariance and variogram functions; kriging; and Gaussian simulation. Finally, special topics are introduced through problems involving utility theory, loss functions, and multiple-point geostatistics. Each topic is treated in the same clearly organized format. First, an objective presents the main concepts that will be established in the section. Next, the background and assumptions are outlined, supplying the comprehensive foundation that is necessary to begin work on the problem. A solution plan demonstrates the steps and considerations that have to be taken when working with the exercise, and the solution allows the reader to check their work. Finally, a remarks section highlights the overarching principles and noteworthy aspects of the problem. Additional exercises are available via a related Web site, which also includes data related to the book problems and software programs that facilitate their resolution. Enforcing a truly hands-on approach to the topic, Solved Problems in Geostatistics is an indispensable supplement for courses on geostatistics and spatial statistics a the upper-undergraduate and graduate levels.It also serves as an applied reference for practicing professionals in the geosciences

برای تهیه این کتاب لطفا به شماره زیر حاصل فرمایید.

09915824764

گفتگو با جناب مهدی گندم گون دارنده مدال طلای جهانی المپیاد ریاضی


در ادامه روند آشنایی با دانشجویان برگزیده این بار گفتگویی دوستانه با مهدی گندم گون دارنده مدال طلای المپیاد کشوری جهانی داشتیم.

در این مصاحبه از فراز و فرودهای زندگی علمی خود می گوید و معتقد است شایدگاهی در زندگی مشکلاتی پیش بیاید که باعث کندتر شدن روند پیشرفت شود ولی نیروی ایمان می تواند به این مشکلات غلبه کند با هم پای صحبت این دانشجوی نخبه کشورمان می نشینیم.

با سلام و تشکر از اینکه دعوت ما را پذیرفتید. خواهشمندم خود را معرفی فرمایید.
مهدی گندم گون متولد سال 72 در شهر قم هستم. برادرم و بنده در حال حاضر در رشته مهندسی نفت مشغول به تحصیل هستیم. من در سال 88 با معدل 19.30از دبیرستان امام صادق (ع) فارغ‌التحصیل شدم .

از نحوه درس خواندن خود برایمان بگویید
همان‌طور که گفتم والدین تاثیر بسزایی برا ما داشتند و همین امر باعث می‌شد بر روی درس خواندن ما خیلی حساس باشند و علاوه بر پدر مادرم، برادرم هم خیلی به من حساس بودند. ازاین‌رو بعد از تمام کردن دوره ابتدایی و با توجه به علاقه زیادی که به درس خواندن داشتم در آزمون مدارس تیزهوشان شرکت کردم و دوران راهنمایی و دبیرستان را در این مدرسه گذراندم. خوشبختانه جو مدرسه بسیار خوب بود و از حضور معلمان خوب و دلسوزی بهره می‌بردیم. کلاس‌ها آن قدر پویا و قوی برگزار می‌شد که لازم نبود از کلاس‌های کمکی یا کتاب‌های دیگری استفاده کنیم. وقتی به خانه بر می‌گشتم چند ساعتی استراحت می‌کردم و باز به مطالعه می‌پرداختم.

چطور شد که به ریاضی علاقمند شدی و توانستی مدال کشوری و جهانی به دست آوری؟
کلاس اول دبیرستان که بودم متوجه شدم علاقه عجیبی به ریاضی و مباحث آمار و احتمالی دارم این علاقه در من شکل گرفت ولی عامل اساسی در پیگیری جدی این موضوع بر می‌گردد به یکی از بچه‌های کلاس بالاتر به نام علی راد منش که توانسته بود مدال جهانی ریاضی را به دست آورد. وقتی که ایشان به مدرسه آمد و در موردعلاقه خودش به ریاضی و چگونگی کسب مدال صحبت کرد من هم به این نتیجه رسیدم که پتانسیل لازم جهت رسیدن به این مدال را دارم و از همان روزها شروع به مطالعه جدی در این زمینه کردم؛ بنابراین در کلاس‌های مخصوصی که برایمان در نظر گرفته بودند شرکت کردم و در سال سوم دبیرستان در امتحانات آزمون اولیه المپیاد ریاضی شرکت کردم و توانستم در مرحله آخر آزمون که در تابستان88 و 89برگزار شد مدال طلای کشوری در رشته ریاضی را کسب کنم.

برخورد خانواده با شما پس‌ازاین موفقیت چگونه بود؟
خب طبیعی است که همه خوشحال شدند وقتی مدال طلای کشوری را دریافت کردم خانواده‌ام غرق در شادی شدند و شادی بی‌اندازه آنان باعث شد میل به دریافت مدال المپیاد جهانی ریاضی در من شعله‌ور شود بنابراین بهتر و بیشتر درس خواندم و بعد اینکه کلی امتحان و آزمون را پشت سر گذاشتم توانستم در سال 90 به عنوان چهار نفر اصلی به تیم جهانی المپیاد اعزام شوم. البته ما هشت نفر بودیم که مدال طلای کشوری را دریافت کرده بودیم ولی فقط چهار نفر از ما جهت اعزام به انگلستان انتخاب شدند. همان سال ما چهار نفر به اتفاق سه تن از اساتید به جهت حضور در امتحان وارد دانشگاه کمبریج شدیم و در آزمون المپیاد ریاضی شرکت کردیم. 18 نفر اول موفق به کسب مدال طلا و 56 نفر بعدی مدال نقره دریافت کردند به صد نفر هم مدال برنز اعطا شد.

در مورد نحوه مطالعه و تاثیر خانواده برایمان بگویید.
مشوق اصلی من در درس خواندن، پدر و مادرم بود، مادر نیز با توجه به روحیات خاصی که در من می‌دید بعد از دوران ابتدایی مرا به مدرسه تیزهوشان برد و در تمام مراحل درس خواندن یار و یاور من بود. مادرم واقعاً به آینده فرزندانش اهمیت می‌داد. نگهداری از دو فرزند و رسیدگی به امور منزل و اداره موارد عزمی جزم می‌خواهد که خوشبختانه مادرم با توسل به ایمان الهی، از پس همه آنها بر میامد و ما هرگز کمبودی در زندگی حس نکردیم.

آیا امکانات خاصی برای درس خواندن داشتی؟
راستش را بگویم من از امکانات خاصی استفاده نمی‌کردم جز اینکه در مدرسه تیزهوشان درس می‌خواندم. نوع درس خواندن من به صورت خودجوش بود یعنی از برنامه و زمان خاصی استفاده نمی‌کردم هر وقت که باید درس می‌خواندم درس می‌خواندم و اگر سؤالی داشتم از پدرم کمک می‌گرفتم ولی بیشتر موارد درسی مرا مادرم پیگیری می‌کرد.البته نقش حمایتی خانواده واقعاً پر رنگ بود و با توجه به تمام مشکلاتی که داشتند توجه خاصی هم به من داشتند به خصوص برادر که واقعاً کمک‌حال من است و در تمام شرایط برای کمک کردن به من حاضر است جا دارد همین جا از زحماتی که پدر و مادر و برادرم تا رسیدن من به این نقطه از زندگی برایم کشیده‌اند تشکر کنم.

در اوقات فراغت چه می‌کنی؟
خب با توجه به مشغله‌های زیادی که دارم نمی‌توانم زیاد وقت آزاد داشته باشم ولی سعی می‌کنم حتماً از استخر استفاده کنم و اگر وقتی داشته باشم مطالعه غیردرسی هم بکنم.

خودت را موفق می‌دانی؟
نمی‌گویم آدم موفقی هستم یا از خودم کاملاً راضی هستم بلکه می‌گویم آنچه هستم نتیجه لطف پروردگار و سعی خودم است.

فکر می‌کنید وظیفه شما به عنوان یک دانشجو چیست؟
اولین وظیفه یک دانشجو خوب درس خواندن است. این امکانات خاصی که در دسترس ما قرار دارد همه بیت‌المال است و ما فردا در مقابل تک‌تک آن‌ها مسئول و پاسخگو خواهیم بود. امروز در مقابل خانواده و جامعه‌ای که دران زندگی می‌کنیم و فردا در مقابل خدا و شهدا. همین امر که ما وارث خون شهدا هستیم کار ما را سنگین تر می‌کند. اگر خدای ناخواسته جنگی صورت گیرد همه ما موظفیم بپا خیزیم و مانند پیشینیانمان با سینه باز از کشور و مقدساتمان دفاع کنیم و اگر جنگی نباشد هر کسی باید در جبهه خودش برای اعتلای کشور بجنگد.


با تشکر از وقتی که در اختیار ما قراردادید.

خواهش میکنم وظیفه است انشالله که مفید واقع بوده باشد، برای همه محصلان عزیز کشورمون آرزوی موفقیت و تندرستی دارم.

۲۵ توصیه کاملا عملی برای این که امسال بیشتر کتاب بخوانید


مطالعه دانش و بینش شما را ارتقا می‌دهد. وارد شدن به دنیای کتاب، دید شما را باز و ذهن‌تان را خلاق می‌کند. هیچکس نمی‌تواند مفید بودن کتاب‌ها را انکار کند اما هنوز آمار مطالعه در کشور پایین است. بهانه بیشتر افراد برای مطالعه نکردن، زمان است. واقع‌بین باشیم ما زمان داریم اما از آن به درستی استفاده نمی‌کنیم. زمان گران‌بها است و همه از آن بهره‌مند شده‌اند اما برخی کمتر قدر آن را می‌دانند. البته دلایل دیگری نیز برای مطالعه نکردن داریم. برخی به هزینه بالا اشاره می‌کنند. پیشنهاد ما استفاده از نسخه صوتی یا الکترونیک کتاب‌ها است که معمولا به دلیل نداشتن هزینه چاپ قیمت کمتری دارد. ما در این مقاله قصد داریم ۲۵ نکته را با شما در میان بگذاریم که به کمک آن‌ها می‌توانید بین کارهای روزانه خود، زمانی برای مطالعه پیدا کنید.

۱- اهداف بلند مدت برای خود تعیین نکنید

واقع‌بین باشید و اگر یک کتاب‌خوان حرفه‌ای نیستید از کتاب‌های قطور و طولانی شروع نکنید. کتاب‌های طولانی در دست کسانی که خیلی اهل مطالعه نیستند، معمولا نیمه رها می‌شوند و ممکن است هیچ‌وقت تا انتها خوانده نشوند. از یک عدد دست‌یافتنی‌تر مثل روزی ۲۰ صفحه یا ماهی یک کتاب شروع کنید.

۲- اهداف‌تان را برای خودتان نگاه دارید

پژوهش‌ها نشان می‌دهد اهداف سختی مثل مطالعه را نباید با دیگران در میان بگذارید. البته این نکته در مورد همه اهداف صدق نمی‌کند. شما برای دیگران مطالعه نمی‌کنید پس این هدف را به تشویق یا نقد دیگران وابسته نکنید.

۳- از کتابی که دوست ندارید، عبور کنید

اگر خواندن کتابی را شروع کردید و از آن لذت نبردید، کنار بگذارید و کتاب دیگری انتخاب کنید. مطالعه یک اجبار نیست. در ذهن‌تان از آن یک تجربه لذت‌بخش بسازید تا همیشه مشتاق مطالعه باشید.

۴- موضوعات مورد علاقه خود را بخوانید

مطالعه کتاب‌های مربوط به کار یا رشته تحصیلی خوب است اما کافی نیست. معمولا از کتاب‌های مدرسه دل‌خوشی نداریم چون مجبور بودیم آن‌ها را بخوانیم اما رمانی که مدت‌ها پیش با علاقه خواندیم را به خوبی به یاد داریم. هر کتابی برای ما لذت‌بخش است انتخاب خوبی است. حتما بین کتاب‌های تخصصی، کتاب‌هایی با موضوعات متفرقه و جذاب هم مطالعه کنید.

۵- همیشه یک کتاب همراه خود داشته باشید

در طول روز، زمان‌های زیادی را به راحتی از دست می‌دهیم. با به همراه داشتن کتاب می‌توانیم از آن‌ها برای مطالعه استفاده کنیم. با پیشرفت تکنولوژی و اختراع گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ها و کتاب‌خوان‌ها می‌توانید از نسخه‌های الکترونیک یا صوتی کتاب استفاده کنید و به‌جای یک کتاب چندین کتاب به همراه داشته باشید.

۶- اولویت بیشتری به مطالعه بدهید

مطالعه از بسیاری از کارهایی که در طول روز برای آن وقت می‌گذاریم مفیدتر است. چرا به‌جای کارهای بیهوده مطالعه نکنیم؟ به‌جای تماشای تلویزیون، شبکه‌های اجتماعی و خیلی از کارهایی که بیشتر از حد معمول از ما زمان می‌گیرد و ارزش کمتری دارد را با مطالعه عوض کنیم. در طول روز چقدر از زمان خود را صرف شبکه‌های اجتماعی می‌کنید؟ اگر این عدد زیاد است سعی کنید آن را کنترل کنید.

چرا به‌جای کارهای بیهوده مطالعه نکنیم؟ به‌جای تماشای تلویزیون، شبکه‌های اجتماعی و خیلی از کارهایی که بیشتر از حد معمول از ما زمان می‌گیرد و ارزش کمتری دارد را با مطالعه عوض کنیم.

۷- در چالش‌های مطالعه شرکت کنید

مسابقات کتاب‌خوانی فرصت خوبی برای عادت کردن به مطالعه است. وقتی خودتان را وادار می‌کنید کتابی را در مدت محدودی بخوانید متوجه می‌شوید مطالعه آنقدرها هم کار دشواری نیست. چالش انگیزه لازم را در اختیارتان می‌گذارد و باعث می‌شود مطالعه برای شما خسته‌ کننده نباشد.

۸- شرایط مناسبی برای مطالعه فراهم کنید

محیطی آرام به دور از هر عاملی که باعث حواس‌پرتی شود، برای مطالعه مناسب است. تلفن همراه‌تان را روی حالت پرواز قرار دهید. تلویزیون روشن نکنید. با کسی صحبت نکنید. هیچ چیزی نباید شما را وسوسه کند تا از مطالعه دست بکشید. با خیال راحت و بدون مزاحم، در میان صفحات کتاب پرسه بزنید و از آن لذت ببرید.

۹- بیشتر کتاب بخرید

همیشه تعدادی کتاب مطالعه نشده داشته باشید. این کار انگیزه شما را برای خواندن کتاب‌های بیشتر، تقویت می‌کند. خیلی پیش می‌آید که مبلغ زیادی را برای خریدن لباسی که شاید هرگز آن را نپوشیم خرج می‌کنیم. اگر کمی با دقت‌تر خرج کنیم می‌توانیم مبلغی را هم برای خرید کتاب‌های بیشتر کنار بگذاریم. داشتن کتاب‌های خوانده نشده اشتیاق شما را برای تمام کردن یک کتاب و شروع کتاب دیگر بیشتر می‌کند.

۱۰- از تکنولوژی استفاده کنید

قبول دارم که کتاب‌های چاپی دوست داشتنی‌تر هستند اما کتاب‌های الکترونیکی مزایای جالب توجهی دارند که نمی‌توان از آن‌ها چشم‌پوشی کرد. شما نمی‌توانید یک قفسه کتاب را همیشه همراه خود داشته باشید اما گوشی هوشمند شما همیشه همراه‌تان است.

۱۱- ذهنیت خود را اصلاح کنید

کتاب خواندن را در ذهن خود، کاری ضروری مثل غذا خوردن بدانید. کتاب غذای روح شما است. اگر دوست دارید فرد موفقی باشید باید باور داشته باشید که مطالعه کاری ضروری است.

۱۲- روزنامه‌وار بخوانید

نیازی نیست همه جملات خیلی عمیق بخوانید. اگر به جمله نامفهومی برخوردید خیلی مکث نکنید؛ احتمالا در جملات بعدی کتاب، توضیحات بیشتری آمده تا موضوع را روشن کند. با این روش سریع‌تر کتاب را تمام خواهید کرد.

۱۳- کتاب‌های متنوع بخوانید

این روش شاید برای همه جالب و حتی مناسب نباشد اما به یک بار امتحان کردن می‌ارزد. در یک ماه چند کتاب را به صورت موازی بخوانید. یکی را در محل کار، یکی در اتاق خواب یکی در گوشی هوشمند و هر گزینه‌ای که برای‌تان ممکن است. این تنوع، مطالعه را جذاب‌تر می‌کند. مراقب باشید تعداد کتاب‌ها به قدری زیاد نشود که گیج‌کننده به نظر برسد.

۱۴- همیشه در جستجوی کتاب جدید باشید

خیلی از شبکه‌های اجتماعی و وب‌سایت‌ها کتاب معرفی می‌کنند. گاهی نیز ممکن است اطرافیان کتابی را به شما معرفی کنند. نام هر کتابی برای‌تان جذاب بود را جایی یادداشت کنید تا در زمان مناسب آن را تهیه کنید.

۱۵- در مسافرت یا قبل از خواب کتاب بخوانید

هر دوی این موقعیت‌ها برای مطالعه عالی هستند. وقتی به مسافرت می‌روید وقت شما آزاد است. در طول مسیر می‌توانید کتاب بخوانید یا به کتاب صوتی گوش دهید. این فرصت ممکن است برای تمام کردن یک کتاب کافی باشد. پیش از خواب نیز به‌جای استفاده از تلویزیون یا شبکه‌های اجتماعی کتاب بخوانید. این بهترین فرصت است. معمولا در این ساعت چیزی تمرکز شما را به هم نمی‌زند.

وقتی به مسافرت می‌روید وقت شما آزاد است. در طول مسیر می‌توانید کتاب بخوانید یا به کتاب صوتی گوش دهید.

۱۶- یک راه ساده برای انتخاب کتاب

به‌جای جستجوی بی‌هدف برای انتخاب کتاب، از لیست‌ کتاب‌هایی که افراد موفق برای مطالعه معرفی کرده‌اند استفاده کنید. با این کار زمان بیشتری برای مطالعه خواهید داشت.

۱۷- تمرکز کنید

اگر کارهای ناخوشایند و مهمی برای انجام دادن دارید پیش از شروع مطالعه تکلیف ‌آن‌ها را روشن کنید تا با خیال راحت و بدون نگرانی از کتاب خواندن لذت ببرید.

۱۸- کتاب‌هایی که خواندید را به دیگران نیز معرفی کنید

در ابتدا گفتیم اهداف کتاب خواندن خود را به کسی نگویید اما بعد از خواندن هر کتاب آن را به دیگران معرفی کنید. می‌توانید در شبکه‌های اجتماعی خود بخش‌های کوتاه و جالبی از آن را منتشر کنید و یا به‌طور خلاصه در مورد آن توضیحی بنویسید. با این کار هم اطلاعات خود را با دیگران به اشتراک گذاشته‌اید و هم آن‌ها را به مطالعه تشویق کردید.

۱۹- کتاب بعدی خود را از قبل انتخاب کنید

همیشه کتاب اضافی داشته باشید تا وقتی مطالعه یک کتاب را تمام کردید، بدون وقفه سراغ بعدی بروید. این کار به شما کمک می‌کند کتاب‌ها را با اشتیاق و انگیزه بیشتری به پایان برسانید.

۲۰- زمان مشخصی از روز را برای مطالعه در نظر بگیرید

می‌توانید شب‌ها پیش از خواب و یا هر ساعتی از روز که به نظرتان مناسب است را برای مطالعه در نظر بگیرید. این کار باعث می‌شود به کتاب خواندن عادت کنید. اگر زمان مناسبی را انتخاب کرده باشید، علاوه بر خود شما، در این ساعت محیط اطراف‌تان نیز برای مطالعه آماده است.

۲۱- کتاب‌های حراجی بخرید

همیشه لازم نیست برای کتاب هزینه زیادی پرداخت کنید. گاهی که به کتاب‌فروشی مراجعه می‌کنید، سری به کتاب‌های حراج شده بزنید. ممکن است کتابی که مورد پسندتان باشد را پیدا کنید. بعضی از کتاب‌ها هم با دلایل متفاوتی به صورت رایگان در اینترنت بارگذاری شده‌اند و می‌توانید آن‌ها را دانلود کنید. البته مراقب حقوق نویسنده و ناشر هم باشید و هر کتاب رایگانی را دانلود نکنید.

۲۲- عضو کتابخانه شوید

کتابخانه‌ها شما را با کتاب‌های بیشتری آشنا می‌کنند علاوه بر این فضای ایده‌آلی برای مطالعه دارند. این ویژگی‌ها انگیزه شما را برای مطالعه تقویت می‌کند. علاوه بر این مهم‌ترین ویژگی کتابخانه‌ها، استفاده از تعداد زیادی کتاب با هزینه عضویت اندک است.

۲۳- اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی را ترک کنید

ترک هر عادتی دشوار است. شبکه‌های اجتماعی هم با نفوذی که در زندگی ما دارند به بخشی از زندگی ما تبدیل شده‌اند اما کمی فکر کنید؛ روزی چند کلمه در شبکه‌های اجتماعی می‌خوانید؟ در این زمان چند صفحه کتاب می‌توانستید بخوانید؟ اطلاعات کدام مهم‌تر است؟ شبکه‌های اجتماعی پر است از اطلاعات پراکنده که معمولا کاربرد چندانی هم در زندگی ما ندارد. بهتر نیست عادت کنیم به‌جای آن کتاب بخوانیم؟
اوایل کار بهتر است از کتاب چاپی استفاده کنید چون گوشی هوشمند شما را وسوسه می‌کند به‌جای خواندن کتاب به سراغ شبکه‌های اجتماعی بروید. خودتان را به یک باره از شبکه‌های اجتماعی محروم نکنید. به تدریج از زمانی که برای شبکه‌های اجتماعی می‌گذارید کم کنید و به‌جای آن مطالعه کنید.

۲۴- مسابقه «دو سرعت» مطالعه

روزهایی که حوصله مطالعه ندارید و نمی‌توانید تمرکز کنید، با یک مسابقه تندخوانی این کار را جذاب‌تر کنید. فقط ۲۰ دقیقه به خودتان فرصت مطالعه بدهید. احساس از دست دادن باعث می‌شود با ولع بیشتری بخوانید و سعی کنید از این زمان محدود بیشترین استفاده را ببرید.

۲۵- با صدای بلند کتاب بخوانید

مطالعات نشان می‌دهد این کار تمرکز و توجه شما را بیشتر می‌کند. اگر در مکان‌های عمومی هستید می‌توانید بدون صدا لب بزنید.

شاید فکر کنید مزایای مطالعه را می‌دانید. کتاب مفید است و کسی نمی‌تواند منکر این موضوع شود. کتاب علاوه بر اینکه دانش ما را افزایش می‌دهد عملکرد مغز و حافظه ما را نیز بهبود می‌بخشد. مطالعه خلاقیت و تفکر نقادانه را نیز در ما تقویت می‌کند. کسانی که بیشتر می‌خوانند بهتر می‌نویسند. خواندن مهارت‌های ارتباطی ما را نیز ارتقا می‌دهد. مطالعه استرس را نیز کاهش می‌دهد. اطلاعات موجود در کتاب‌ها سبک زندگی ما را بهتر می‌کنند. کتاب‌های متنوع به ما کمک می‌کند تا از هر شاخه‌ای اطلاعات داشته باشیم و در زندگی خود از آن استفاده کنیم. به کمک این اطلاعات در جمع‌های دوستانه و خانوادگی حرف‌هایی برای گفتن داریم و اعتمادبه‌نفس ما نیز افزایش پیدا می‌کند.
تمام این مزایا برای تشویق ما به مطالعه و بالا بردن میانگین مطالعه کافی نیست. مقاومت ما برای مطالعه چند دلیل جزئی دارد. در این مقاله سعی کردیم راهکارهای برای این مشکل ارائه کنیم. ۲۵ راهکار عملی و ساده که به ما کمک می‌کند به‌جای بهانه‌جویی بیشتر کتاب بخوانیم. کافی است کمی برنامه‌ریزی کنیم و با جدیت، اهدافی که برای مطالعه در نظر گرفته‌ایم را دنبال کنیم. فراموش نکنید که مطالعه یک تفریح است و برای اوقات فراغت سرگرمی خوب و نسبتا ارزانی است.

۲۵ توصیه کاملا عملی برای این که امسال بیشتر کتاب بخوانید
انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۹۸

توسعه فردی چیست؟ چگونه برنامه توسعه فردی (IDP) داشته باشیم؟


توسعه فردی، تلاش و سرمایه‌گذاری برای رشد مهارت‌های فردی است. این فرآیند مربوط به یک زمان خاص نیست، زیرا فرد می‌تواند در شرایط مختلف سنی، تحصیلی و موقعیتی این مهارت‌ها را گسترش دهد؛ همچنین گسترش این مهارت‌ها باعث رشد فردی و پیشرفت در زندگی اجتماعی او می‌شود.

در این راه داشتن نقشه صحیح، راه رسیدن به هدف و موفقیت را هموار می‌کند. به وسیله نقشه راه توسعه فردی، راه درست را پیدا می‌کنیم، پس مسیر رسیدن به موفقیت برای ما راحت‌تر و هموارتر می‌شود. داشتن برنامه‌ریزی دقیق در این راه کمک می‌کند تا فرد در مورد استعدادهایش آگاهی دقیق‌تر پیدا کند، آن‌ها را بهبود دهد و برای استفاده از نهایت توانایی‌های خود تلاش کند.

سرفصل‌های عنوان شده در این مطلب عبارت‌اند از:

  • مهارت‌های فردی
  • توسعه فردی (IDP) چیست؟
  • جنبه‌های توسعه فردی
  • برنامه توسعه فردی (PDP)
  • تاثیر PDP بر فرد
  • تاثیر PDP بر توسعه سازمانی
  • عوامل بهبود و توسعه فردی
  • راه‌های بهبود و توسعه فردی
  • کتاب های توسعه فردی

 

مهارت‌های فردی

در دهه‌های اخیر، افراد از کلمه مهارت فردی استفاده می‌کردند تا مهارت فردی را از مهارت‌های سازمانی جدا کنند؛ اما در سال‌های اخیر، دسته‌بندی مهارت‌ها بر اساس نوع (فردی و سازمانی)، کاربرد زیادی ندارد؛ به همین علت از کلمه توسعه فردی استفاده می‌کنند که منظور مهارت‌هایی است که فرد را توانمندتر می‌سازد و توسعه فردی و سازمانی را شامل می‌شود.

 

توسعه فردی (IDP) چیست؟

توسعه فردی یا Individual Development Plan که به اختصار به ‌آن IDP می‌گویند؛ یک راه و روش برای افراد است، تا بتوانند با توجه به اهداف و انتظارات خود از زندگی، مهارت‌ها و استعدادهای نهفته خود را کشف کنند و آن‌ها را عملی کنند. مهارت توسعه فردی یک اتفاق لحظه‌ای نیست؛ بلکه یک فرآیند همیشگی است، که فرد تا آخر زندگی برای رشد فردی و شکوفایی مهارت‌های خود تلاش می‌کند. برای توسعه فردی، داشتن یک برنامه دقیق ضروری است.

جنبه‌های توسعه فردی

مهارت توسعه فردی شامل ۳ جنبه بهبود و توسعه جسمی، بهبود و توسعه ذهنی و بهبود و توسعه روحی و روانی است که در ادامه مطلب به آن می‌پردازیم.

۱- بهبود و توسعه جسمی

بهبود و توسعه جسمی مانند ورزش کردن، رعایت رژیم غذایی سالم و مناسب و رعایت خواب مناسب به رشد فردی و پیشرفت جسمی فرد کمک می‌کند.

۲- بهبود و توسعه ذهنی

برای بهبود و توسعه ذهنی رعایت موارد زیر لازم است:

۱- مدیریت زمان، انرژی و تمرکز

۲- اعتمادبه‌نفس بالا

۳- مدیریت استرس، ترس، افسردگی و خشم

۴- تقویت مهارت‌های یادگیری مانند حل مسئله

۵- کنترل ذهن و تفکرات مثبت

۶- کسب مهارت‌های دیجیتال

۷- کسب مهارت‌های ارتباطی و انگیزشی

۳- بهبود و توسعه روحی و روانی

برای بهبود و توسعه روحی و روانی، رعایت مواردی مانند مدیتیشن، وقت گذراندن در کنار خانواده و تلاش برای ایجاد تفکر مثبت تاثیر زیادی دارد.

 

برنامه توسعه فردی (PDP)

برنامه توسعه فردی یا Personal Development Plan که به اختصار به آن PDP می‌گویند؛ یک برنامه‌ریزی توسعه یافته است، که فرد به‌وسیله آن خود را ارزیابی می‌کند و برای آینده، اهداف شخصی، تحصیلی و کاری خود برنامه‌ریزی می‌کند و در مسیر رسیدن به اهداف خود حرکت ‌کند.

در حال حاضر داشتن یک برنامه توسعه شخصی، برای بسیاری از سازمان‌های موفق به مهم‌ترین بخش آموزش تبدیل شده است. آن‌ها از کارکنان بخش‌های مختلف می‌خواهند برنامه توسعه و یادگیری داشته باشند. این برنامه باعث گسترش مهارت‌های موجود و کسب مهارت‌های جدید برای افراد می‌شود. برنامه توسعه فردی به این معنا نیست که شما در آینده هیچ مشکلی نخواهید داشت، چون مشکلات همیشه وجود دارند؛ اما شما برای رفع آن‌ها عملکرد بهتری خواهید داشت.

مراحل تهیه و تدوین برنامه توسعه فردی شامل موارد زیر است:

۱- شناسایی مهارت‌های فردی موجود و نقاط ضعف و قوت

۲- هدف‌گذاری برای رسیدن به وضعیت مطلوب

۳- ایجاد نقشه راه برای رسیدن به اهداف مورد نظر

۴- ارزیابی نقشه ایجاد شده

۵- ثبت کردن مسیر پیموده شده

۶- زمان‌بندی مسیر حرکت

تاثیرات PDP بر فرد

برنامه توسعه فردی باعث می‌شود که فرد:

۱- به طور آگاهانه، نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کند.

۲- استعدادهای شناسایی شده خود را با اهداف تطبیق دهد و وضعیت حال حاضر خود را با وضعیت دلخواه ارزیابی و مقایسه کند.

۳- اهداف کاری، تحصیلی، خانوادگی و دوستانه خود را به‌صورت کلی و یک‌دست به‌هم مرتبط کند و همه آن‌ها را در یک راستا تقویت نماید.

۴- در برنامه‌ریزی و اجرای برنامه مستقل ‌شود.

۵- برای رسیدن به اهداف خود مسئولیت‌پذیر شود و پیشرفت‌های خود را پیگیری کند.

۶- در زمینه‌های مختلف، رشد یک‌دست و متوازن داشته باشد.

۷- سبک یادگیری خود را شناسایی کند؛ در یادگیری، از راه‌هایی که برای او موثر است استفاده ‌کند و در دنیای در حال تغییر، همیشه درحال یاد گرفتن چیزهای جدید باشد.

 

تاثیرات PDP بر توسعه سازمانی

برنامه توسعه فردی منجر به توسعه سازمان، کسب درآمد بالا و افزایش بهره‌وری منابع یک سازمان می‌شود و به پرسنل یک سازمان کمک می‌کند تا اهداف خود را شناسایی کنند و در راه پیشرفت شغلی و رسیدن به اهداف سازمان قدم بردارند. همچنین فرآیند پیشرفت را ارزیابی می‌کند تا افراد همیشه در مسیر درست قرار گیرند. این برنامه باعث شناسایی فرصت‌های شغلی و انتخاب بهترین گزینه برای هر فرد می‌شود و در نهایت یک نظام توسعه فردی برای هر یک از افراد سازمان ایجاد می‌شود.

 

عوامل بهبود و توسعه فردی

در این مطلب به برخی از عوامل بهبود و توسعه فردی اشاره می‌کنیم؛ این عوامل عبارت‌اند از:

۱- ایمان

داشتن ایمان و باور به انجام یک کار، می‌تواند محرک فرد برای رسیدن به هدف باشد. داشتن انگیزه و ایمان قوی به هر چیز باعث تلاش و موفقیت بیش‌تر در آن کار می‌شود.

۲- ارتباط با خانواده

ارتباط موثر با اعضای خانواده و وقت گذاشتن در کنار آن‌ها، باعث مسئولیت‌پذیری، بهبود و توسعه فردی می‌شود.

۳- دوستی‌های پایدار و موثر

داشتن دوستان زیاد که موفق و کارآمد هستند، باعث رشد فردی می‌شود و او را به موفقیت می‌رسانند.

۴- تفریحات مناسب

داشتن تفریح مناسب و به موقع در تقویت روحیه و ایجاد موفقیت تاثیر شگفت‌انگیزی دارد.

۵- تمرکز

آگاهی داشتن از موارد مختلف و موضوعات متنوع بسیار خوب است؛ اما تمرکز نداشتن بر یک کار و نصفه رها کردن آن باعث عدم پیشرفت فرد می‌شود. پس یکی از شرط‌ها برای توسعه فردی، داشتن تمرکز روی موضوع خاص است.

۶- نظرخواهی از دیگران

با تلاش کردن فراوان در یک موضوع، باز هم ممکن است بعضی چیزها در نقطه کور باشد و ما متوجه آن‌ها نشویم؛ به همین علت نظرخواهی کردن از دیگران، باعث اصلاح اشتباهات و داشتن دید بهتر می‌شود.

۷- انتقادپذیری

انسان برای موفقیت باید انتقاد‌پذیر باشد و از انتقاد‌های دیگران برای بهبود عملکرد خویش استفاده کند. انتقادپذیری، یکی از عوامل بهبود و توسعه فردی است.

۸- توجه و برنامه‌ریزی برای آینده

انسان موفق برای آینده خود برنامه‌ریزی می‌کند؛ برنامه‌ریزی به زندگی جهت می‌دهد و باعث می‌شود فرد سردرگم نباشد. به همین علت برنامه‌ریزی یک عامل مهم برای بهبود و توسعه فردی است.

۹- پذیرش شکست‌ها

پذیرش شکست‌ها و درس گرفتن از آن‌ها، باعث پیشرفت و موفقیت افراد می‌شود و می‌توان آن‌ را یکی از عوامل بهبود و توسعه فردی دانست.

۱۰- توازن و توجه به سلامت جسمی

افراد با توجه کردن به سلامت جسم و روان خود، باعث رشد فردی خود در همه زمینه‌ها می‌شوند.

راهکار‌های بهبود و توسعه فردی

راهکارهای زیادی برای بهبود و توسعه فردی وجود دارد، تا فرد سریع‌تر به هدف دلخواه برسد. در این مطلب به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

۱- کتاب‌های مختلف مطالعه کنید: کتاب‌ها منبع علم و اطلاعات هستند؛ با افزایش مطالعه، سطح علمی و فکری شما افزایش می‌یابد و به بهبود و توسعه فردی شما کمک می‌کند.

۲- زبان جدید یاد بگیرید: یادگیری زبان‌های جدید باعث فعالیت بیشتر ذهن می‌شود و ذهن را برای یادگیری، روشن می‌سازد.

۳- سرگرمی‌های جدید و مختلف یاد بگیرید: یاد‌ گرفتن سرگرمی‌های جدید و متنوع مانند ورزش‌های مختلف (گلف، تنیس و… ) و فعالیت‌هایی مانند سفال‌گری، آشپزی، خیاطی و… برای اینکه در زمینه‌های مخلف فکری، جسمی و احساسی منعطف باشید و مهارت‌های خود را کشف کنید موثر است.

۴- اتاق الهام‌بخش داشته باشید: محیط اطراف باعث شکل‌گیری خلق‌وخوی افراد می‌شود؛ بنابراین داشتن یک اتاق الهام‌بخش برای پیدا کردن هدف تاثیر زیادی دارد.

۵- بر ترس‌ها غلبه کنید: ترس، مانع پیشرفت می‌شود و شما را در جایگاه فعلی خود نگه‌می‌دارد. پس برای پیشرفت، باید با ترس‌های خود مواجه شوید و بر آن‌ها غلبه کنید.

۶- برای آینده خودتان نامه بنویسید: تصور کنید که در پنج سال آینده چه جایگاهی دارید و چگونه انسانی خواهید بود؛ نامه را نگهداری کنید و آن را پنج سال بعد بخوانید، در این صورت متوجه تغییرات و تلاش‌های خود برای رسیدن به اهداف می‌شوید.

۷- نقاط ضعف خود را شناسایی کنید: قرار گرفتن در شرایط و مکان‌هایی که شما را ناراحت می‌کنند یا باعث احساس بد در شما می‌شوند، نقطه ضعف‌های شما هستند. در صورت کشف و روبه‌رو شدن با آن‌ها، سعی کنید آن‌ها را برطرف کنید.

۸- بازی‌های استراتژی یاد بگیرید: یاد گرفتن بازی‌های استراتژیک مانند شطرنج برای تقویت ذهن مفید است؛ تقویت قدرت تجزیه‌وتحلیل باعث بهبود و توسعه فردی می‌شود.

۹- گذشته‌ها را رها کنید: به گذشته‌ها فکر نکنید؛ قرارگرفتن در گذشته و فکر کردن دائم به آن‌ها باعث جلوگیری از پیشرفت می‌شوند. ‌گذشته‌ها را دور بریزید و با بخشیدن خودتان رو به جلو حرکت کنید.

۱۰- دفتری برای ثبت کردن وقایع روزانه داشته باشید: ثبت کردن اتفاقات مهم روز، باعث می‌شود دقت بیشتری روی کارهایی که انجام می‌دهید، داشته باشید و بعد از مدتی شناخت کامل‌تری نسبت به خودتان پیدا ‌کنید.

۱۱- مدیتیشن کنید: انجام مدیتیشن به آرامش ذهن کمک می‌کند و باعث بهبود و توسعه فردی می‌شود.

۱۲- سحرخیز باشید: سحرخیز بودن کیفیت زندگی شما را بالا می‌برد و باعث می‌شود که ذهن شما در طول روز فعال‌تر باشد.

۱۳- از آدم‌های منفی دوری کنید: قرار گرفتن در کنار آدم‌های منفی، باعث تاثیر گرفتن شما از آن‌ها می‌شوند؛ پس برای موفقیت بهتر است از این دسته آدم‌ها دوری کنید.

۱۴- با یک نفر رقابت کنید: رقابت، یکی از بهترین راه‌های پیشرفت است. با دوستی که می‌خواهید با او رقابت کنید یک چالش تعیین کنید؛ در انتها ببینید چه کسی زودتر به هدف می‌رسد. با این کار، هر دو شما بیشتر از زمانی که تنها بودید منفعت خواهید برد.

۱۵- عادت‌های بد خود را ترک کنید: اگر عادت بدی مانند سیگار کشیدن، بدقولی، جویدن ناخن، دیر رسیدن سر قرار و… دارید؛ با کمی تلاش می‌توانید آن‌ را ترک کنید. این کار احساس بهتری در شما ایجاد می‌کند.

 

کتاب های توسعه فردی

مطالعه کتاب توسعه فردی برای روشن شدن ذهن و بهبود مهارت‌ها بسیار موثر است. به همین منظور در ادامه مطلب تعدادی کتاب را در حوزه توسعه فردی معرفی می‌کنیم.

کتاب «بی حد و مرز» نوشته جان‌ ‌ماکسول

کتاب «توسعه مهارت‌های فردی و حرفه‌ای» نوشته مانموهان جوشی و جواد عارفی

کتاب «پادگان بهبودی» نوشته سید محمدرضا علوی طباطبایی

کتاب «راهبردهای رشد و توسعه فردی» شامل برنامه‌های توسعه فردی، نوشته حمیدرضا خان‌پورهرسمی، اکبر فرجی ارمکی و محمدرضا عطوفی سلمانی

کتاب «نسخه بهتر خودت» شامل هفت نکته کلیدی برای بهبود زندگی روزانه، نوشته جول‌ اوستین و افسانه اکبرزاده مقدم

کتاب «مدیریت بر خود و برنامه ریزی توسعه فردی» شامل ایده‌هایی برای تغییر انتخاب مسیر موفقیت و توسعه شخصی، نوشته بهزاد ابوالعلایی

کتاب «راهنمای توسعه مهارت‌های فردی» نوشته جیم‌وان

کتاب «توسعه شایستگی مدیران برنامه ریزی توسعه فردی» نوشته دکتر بهروز قلیچ‌لی

 

نتیجه‌گیری

توسعه فردی، به معنای تلاش برای کشف مهارت‌ها و ارتقای آن‌ها است تا فرد مهارت‌های خود را بهبود دهد، از حداکثر توانایی خود استفاده کند و به موفقیت برسد. برای این‌ کار، به نقشه راه و برنامه‌ریزی صحیح نیاز داریم. داشتن برنامه به فرد کمک می‌کند تا اهداف خود را شناسایی کند و در راستای رسیدن به آن‌ها گام بردارد. امروزه بسیاری از سازمان‌ها برای رشد مهارت‌های فردی کارکنان خود از آن‌ها می‌خواهند که برای خود برنامه توسعه فردی داشته باشند تا در مسیر شغلی صحیح قرار گیرند و سازمان نیز به بهره‌وری و درآمد بالا برسد.

کتاب مسائل حل شده در زمین آمار


کتاب مسائل حل شده در زمین آمار که به همت مهندس محمد حسین و مهدی گندم گون ترجمه شده است راهنمایی بسیار مناسب برای کلیه دانشجویان زمین آمار می باشد.

این کتاب شامل نه فصل است. هر فصل به یک موضوع خاص اختصاص دارد و شامل سه مسأله می­شود. انتظار داریم دانشجویان، 1 تا 20 ساعت را به بررسی راه‌حل خود برای هر مسأله اختصاص دهند.

فصل 2، به برخی از مفاهیم اصلی احتمال اشاره دارد. اگرچه استفاده از توزیع پارامتری در شیوه­های مدرن کاهش می­یابد، توانایی محاسبه لحظات و چارک­های[1] توزیع تحلیلی، بینش ارزشمندی را در مورد پارادایم احتمالاتی مبتنی بر زمین‌آمار ارائه می­نماید. اولین مسأله، بررسی نظریه اساسی احتمال است. معمولاً از ترکیبات وزنی داده‌ها در حوزه زمین‌آمار استفاده می­شود. دومین مسئله، محاسبه واریانس یک ترکیب خطی است. در نهایت، انتقال داده‌ها و آماره‌ها بین واحدهای استاندارد و غیر استاندارد در آخرین مسأله مطرح می­گردد.

فصل 3 بر نیاز به آماره‌های نمونه‌ای متمرکز شده است. سایت­ها به طور یکسان نمونه­برداری نمی‌شوند و در نظر گرفتن داده‌ها به عنوان الگوهای مستقل نمونه‌ای از یک جمعیت اساسی، غیر واقعی است. اولین مسأله، مبنایی برای نشان دادن نحوه اختصاص وزن­های نابرابر به داده‌هاست. دومین مورد یک مسئله نظری مربوط به این مفهوم عملی است که بخش­هایی از توزیع وجود دارد که ممکن است نمونه­برداری نشده باشند. در این مورد می­توان از داده‌های ثانویه برای ایجاد یک توزیع نمونه‌ای استفاده کرد. مسأله نهایی مربوط به مقایسه ابزار عملی برای تعیین آماره‌های نمونه‌ای است.

فصل 4 به نمایش ابزار اساسی شبیه‌سازی مونت کارلو[2] (MCS) اختصاص دارد. در تمرین اول از MCS برای نشان دادن قضیه حد مرزی[3] استفاده می­شود، به این معنی که مجموع متغیرهای تصادفی توزیع شده، بدون توجه به توزیع اولیه به توزیع گاوسی میل می­کند. بوت استرپ[4] و بوت استرپ فضایی در مسئله دوم به عنوان روش‌های ارزیابی عدم قطعیت[5] پارامتر معرفی می‌شوند. مسأله سوم یک نمونه عملی مرتبط با انتقال عدم قطعیت از متغیرهای تصادفی ورودی به برخی از متغیر پاسخ غیرخطی مورد نظر می­باشد.

در فصل 5، واریوگرام معتبر ارائه می شود. مفهوم ناهمسانگردی هندسی[6] بسیار ساده است مگر این که با یک مسأله سه بعدی عملاً دشوار مواجه شویم و سپس، پیچیدگی­های مقابله با ناهمسانگردی بسیار چالش­برانگیز خواهد بود. جزئیات مربوط به ناهمسانگردی هندسی که در کل مباحث زمین‌آماری مورد استفاده قرار گرفته است، در مسأله اول تحت بررسی قرار می­گیرد. در مورد دوم، دانشجو باید یک واریوگرام را به طور دستی از یک مجموعه داده کوچک محاسبه نماید. در نهایت، مسأله سوم به مدل­سازی واریوگرام و استفاده از واریوگرام در درک نحوه کاهش واریانس برحسب افزایش مقیاس می­پردازد.

در فصل 6، کریجینگ به عنوان یک برآوردگر بهینه ارائه می­گردد. کریجینگ به طور مستقل توسط بسیاری از متخصصان در بسیاری از زمینه­های مختلف توسعه داده شد. در اولین مسأله از دانشجو تقاضا می­شود تا معادلات ضروری مبتنی بر برآوردگر کریجینگ را به دست آورد. بسیاری از انواع کریجینگ جهت دستیابی به عدم سوگیری[7] های میانگین تحت مدل­های مختلف، مبتنی بر قیود هستند. دومین مورد از دانش آموز می­خواهد که مبنای کریجینگ معمولی، جهانی و با روند خارجی[8] را بیابد. کریجینگ یک تکنیک منحصر به فرد ریاضی است که نزدیکی داده‌ها به مقداری نامشخص و افزونگی[9] بین داده‌ها را توجیه می­کند. در مسأله نهایی، برخی از خصوصیات برآوردگر کریجینگ مورد بررسی قرار می­گیرند.

فصل 7 بر شبیه‌سازی گاوسی و اهمیت پذیرفته شده آن در مدل­سازی عدم قطعیت برحسب متغیرهای پیوسته تمرکز دارد. اولین مسأله، بررسی توزیع گاوسی دو متغیره است. این تنظیم برای یادگیری خواص توزیع گاوسی چند متغیره مفید است؛ زیرا توزیع مرتبه بالاتر، امری دشوار محسوب می­گردد. مسأله دوم، اهمیت شرطی­سازی در زمین‌آمار را نشان می­دهد؛ که به منزله اجرای بازتولید اطلاعات محلی می­باشد. استفاده از کریجینگ به منظور تحقق بی قید و شرط نشان داده شده است. در نهایت، مجموعه­ای از مسائل مکمل برای شبیه‌سازی مفاهیم عملی ارائه می گردد.

فصل 8، به مسایل مرتبط با زمین‌آمار شاخص اختصاص دارد. عمق غنی مدل­سازی متغیرهای قطعی[10] تحت تاثیر شاخص­هاست. اولین مسأله، به ارتباط تئوری بین وایوگرام­های شاخص و اندازه و ابعاد اشیا مربوط است. دومین مورد، استفاده از واریوگرام­های شاخص را در زمینه بررسی یک فرض چند گاوسی نشان می­دهد. مسأله سوم مستلزم محاسبه دستی جهت انجام کریجینگ شاخص برای ساخت توزیع احتمالی شرطی یک متغیر قطعی است.

فصل 9، جزئیات مدل­سازی بیش از یک متغیر را به طور همزمان بررسی می­کند. اولین مسأله، برازش[11] همزمان واریوگرام­های مستقیم و متقاطع را تنها با یک مدل عملی "کامل" از منطقه­ای­سازی توام[12] نشان می­دهد: مدل خطی منطقه­ای­سازی توام. مسأله دوم، شامل پارادایم به اصطلاح شبیه‌سازی توام[13] در یک چارچوب گاوسی چند متغیره است. در آخرین مسئله این فصل، مسأله چالش برانگیز مدل­سازی متغیرهای مختلف در مقیاس­های مختلف معرفی شده است.

فصل 10 به چند موضوع جدید اشاره دارد. کاربرد تئوری ابزار و توابع تلفات همراه با توزیع زمین‌آماری به دست آمده از عدم قطعیت در اولین مسأله مورد استفاده قرار می­گیرد. دومین مسأله مربوط به استفاده از طرح­های ترکیبی احتمالی مانند پایداری نسبت­هاست. این موارد به واسطه محبوبیت به دست آمده­اند و در روند مدل­سازی متغیرهای متناظر قابل اجرا می­باشند. در نهایت، آخرین تمرین مربوط به زمین‌آمار نقطه چندگانه است که در سال­های اخیر به طور فزاینده­ای رواج یافته است.

این 27 مسأله، روش‌های زمین‌آماری به خوبی شناخته شده را به طور برجسته نشان می­دهند و یا مبنایی برای تکنیک­های امیدوارکننده در تحقیقات و برنامه­های آینده به شمار می­روند. برخی از مسائل مستلزم داده‌ها یا برنامه­های خاصی هستند.

این فایل­ها و سایر موارد تکمیلی در وب­سایت www.solvedproblems.com در دسترس می­باشند. اصلاحات مربوط به مسائل و راه‌حل­ها همراه با مسائل اضافی نیز از این وبسایت موجود است.

 

[1]. Quantiles

[2]. Monte Carlo Simulation

[3]. Central Limit Theorem

[4]. Bootstrap

[5]. Uncertainty

[6]. Geometric Anisotropy

[7]. Unbiasedness

[8]. External Drift Kriging

[9]. Redundancy

[10]. Categorical

[11]. Fitting

[12]. Coregionalization

[13]. Cosimulation

برای تهیه این کتاب لطفا به شماره زیر حاصل فرمایید.

09915824764

 

راه‌های تقویت حافظه و هوش


راه‌های تقویت حافظه و هوش

در دنیایی که زندگی می‌کنیم همه چیز به سرعت در حال تغییر و تحول است و به نظر می‌آید همه چیز در حال تکامل یافتن و بهتر شدن پیش می‌رود؛ پس بشر هم باید خودش را در مسیر تکامل سوق دهد و هوشمندتر از همیشه عمل نماید. همه انسان‌ها در این دهکده جهانی کم‌کم شبیه هم می‌شوند و از اصول یکسانی پیروی خواهند کرد.

گام اول در مورد راه‌های تقویت حافظه و هوش شناسایی خویشتن است. بهتر است خود را بشناسید یعنی درصد هوش، حافظه، استعدادهای‌تان را شناسایی نمایید تا بتوانید میزان آن را بهبود بخشید و به انسان هوشمندی تبدیل شوید.

چگونه خودم را بشناسم؟

در هر سن و سالی هستید دفتر یادداشتی بردارید و بنویسید به چه چیزهایی علاقه‌مند هستید؟ چه شخصیت‌هایی را دوست دارید و چه نوع غذا و تفریحاتی را دوست دارید؟ هدف‌تان در زندگی چیست و برای رسیدن به آن‌ها چه برنامه‌ریزی‌هایی دارید؟

تعریف حافظه و هوش

مغز انسان پیچیده‌ترین عضو بدن است و مفاهیم مختلفی طبق آن تعریف شده است که بیشتر این مفاهیم انتزاعی هستند مثل هوش و حافظه!

بخشی از هوش با هر فرد متولد می‌شود و موروثی است و بخش دیگر آن اکتسابی می‌باشد که با تعلیم و تربیت مناسب و قرار گرفتن فرد در محیط و بستر آموزشی مناسب متبلور شده و می‌تواند موفقیت فرد را تضمین نماید.

حافظه هر فرد نیز به دو بخش بلندمدت و کوتاه‌مدت تقسیم می‌شود. همه مطالب ابتدا وارد حافظه کوتاه مدت می‌شود و با تمرین و تکرار وارد حافظه بلند مدت می‌گردد. هر چه ذهن خود را بیشتر به کار ببریم، بازی‌های فکری انجام دهیم، مطالعه نماییم و قبل از هر کاری فکر کنیم، حافظه قوی‌تری خواهیم داشت و کمتر دچار فراموشی‌های زودگذر و یا حتی همیشگی خواهیم شد.

تعریف هوش در واقع درک و فهم و یادگیری سریع و استدلال مفاهیم و درک موقعیت‌های جدید است و حافظه مفهومی ذهنی و همه انواع یادگیری‌ها را شامل می‌شود. بدیهی است که به دلیل اهمیت مغز انسان در توسعه و پیشرفت او، همه به دنبال راه‌های تقویت مفاهیم مربوط به آن باشند. مثل راه‌های تقویت حافظه و هوش!

راه‌های تقویت حافظه و هوش

اولین و کامل‌ترین راه پیشنهادی، داشتن یک زندگی سالم و توام با آرامش است. در این شرایط هر انسانی می‌تواند به پرورش خود و توانایی‌های مغزی و فکری‌اش بپردازد. می‌تواند میزان هوش و نوع استعداد خود را شناسایی نماید و در پی تقویت استعداد‌هایش باشد تا بتواند آینده‌ای شاد و موفق را برای خود رقم بزند.

البته باید توجه نمایید هیچ وقت همه چیز کامل نیست و این شما هستید که با اراده قوی باید هدف و مسیرتان را مشخص نمایید.

تقویت حافظه و هوش با ورزش

از جمله راه‌های تقویت حافظه و هوش، ورزش کردن است. ورزش‌های تمرکزی و حرکتی مثل یوگا. ورزش کردن سبب می‌شود بتوانیم تمرکز بیشتری روی کارهای‌مان داشته باشیم، سیستم قلبی و عروقی سالمی داشته و سطح انرژی‌مان را تا شب بالا نگه داریم.

با انجام مدیتیشن می‌توانید از بیشترین ظرفیت مغز استفاده کرده و همچنین نیم‌کره راست و چپ مغز را به تعادل برسانید.

تقویت حافظه و هوش با تغذیه سالم

مورد بعدی تغذیه سالم است. مصرف غذاهای خانگی و سالم و پرهیز از استفاده بیش از حد از خوراکی‌ها و غذاهای بیرون از خانه رمز سلامتی جسم و روان است.

بهتر است مصرف میوه‌های قرمز رنگ که حاوی آنتی اکسیدان هستند و غذاهای دریایی، مصرف گردو، کنجد، کشمش و انواع مغزها را در رژیم غذایی‌تان بگنجانید.

آنتی اکسیدان‌ها تغذیه سالمشما را حفظ می‌کنند و حتی می‌توانند ساخت سلول‌های جدید مغزی را تحریک کنند. آنتی‌اکسیدان‌ها در میوه‌های رنگی و سبزی‌هایی مانند کرفس، کلم بروکلی و گل‌کلم بسیار فراوان هستند. پودر کاری و گردو نیز منابع مفید آنتی‌اکسیدان هستند. در چای سبز آنتی‌اکسیدانی به نام پلی فنول وجود دارد که از مغز شما در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند.

قهوه و شکلات تلخ نیز آرامش بخش هستند. شکلات تلخ برای سلامت قلب مفید بوده، عملکرد ادراکی را بهبود داده و سبب تمرکز بیشتر می‌شود.

مصرف غذاهایی که حاوی امگا۳ هستند نیز برای حافظه بسیار مفید است. مصرف گردو و انواع غذاهای دریایی مانند ماهی و میگو در این زمینه توصیه می‌شود.

مصرف ویتامین‌های D ،B4 ،B12 و چربی‌های غیراشباع نیز برای سلامتی و تقویت حافظه و هوش مفید است.

گیرنده‌های ویتامین D رشد عصب‌های مغزی شما را افزایش می‌دهد. پژوهش‌ها نیز نشان می‌دهند که مسیرهای متابولیکی مربوط به ویتامین D در قسمت‌هایی از مغز که به برنامه‌ریزی، پردازش اطلاعات و شکل‌گیری حافظه مربوط هستند، یعنی هیپوکامپ و مخچه، وجود دارند. هرچقدر سطح ویتامین D شما کمتر باشد، عملکرد ذهنی ضعیف‌تری خواهید داشت. ویتامین D در بدن و در اثر تابش نور آفتاب ساخته می‌شود.

کولین همان ویتامین B4 است و برای متابولیسم و سوخت و ساز چربی لازم است. در بزرگسالان کولین به عملکرد درست غشاهای سلولی کمک می‌کند، در ارتباطات سلول‌های عصبی نقش دارد. خانم‌های باردار می‌بایست این ویتامین را در رژیم روزانه خود بگنجانند چرا که از نقص‌های مادرزادی جلوگیری می‌کند. اثر ویتامین B4 در کودکان، رشد سلول‌های مغزی است. این ماده در گوشت و تخم‌مرغ وجود دارد. افراد گیاه خوار می‌بایست از مکمل‌های دارویی استفاده نمایند.

سعی کنید از شکر، آرد سفید و نمک کمتر استفاده نمایید. این مواد که فرآوری شده هستند در بلند مدت سبب بروز بیماری‌هایی مانند فراموشی، زوال عقل و چاقی می‌شود. بهتر است از منابع غذایی جایگزین مانند عسل، خرما، آرد کامل سبوس‌دار استفاده نمایید. اگر غذایی کم نمک است می‌توانید از آبلیموی تازه برای جایگزین آن استفاده نمایید.

معاشرت با خانواده و دوستان و برقراری روابط سالم نیز می‌تواند به ما در تقویت حافظه و هوش و داشتن روانی سالم کمک کند.

تقویت حافظه و هوش با موبایل

این روزها موبایل مانند یکی از اعضای بدن هر انسانی شده و معمولا همیشه همراه‌مان است. وقتی موبایل در کنارمان نیست گویی چیزی را گم کرده‌ایم. همه ما دچار افراط در استفاده از این وسیله پرکاربرد شده‌ایم. بهتر است ما هم مانند موبایل‌های امروزی کمی هوشمندانه‌تر عمل کنیم و از آن‌ها برای ارتقا سطح زندگی استفاده نماییم. بهتر است کمی فکر کنیم، کاغذ و قلم بردارید و بنویسید چه زمان‌هایی بهتر است شبکه‌های اجتماعی را چک کنم. چه موقع با انجام بازی‌های رایانه‌ای مفید مغزم را پرورش دهم؟ چه نوع بازی‌هایی در این زمینه وجود دارد؟ چه برنامه‌های کاربردی دیگری را می‌توانم در زمینه کار و موضوع فعالیتم در موبایل داشته باشم؟

بهتر است از موبایل آگاهانه‌تر استفاده نماییم و اختیار عمل داشته باشیم.

نکات پایانی

این که در مورد همه چیز برنامه‌ریزی انجام دهیم و موازی کاری نکنیم در واقع یکی از راه‌های تقویت حافظه و هوش را انجام داده‌ایم. انجام تنها یک کار در زمان مشخص تمرکز و خلاقیت ما را افزایش می‌دهد.

سعی کنید همواره مهارت‌های جدیدی را یاد یگیرید و آن‌ها را تمرین کنید. یادگیری مهارت‌های جدید و تمرین و تکرار آن‌ها باعث ساخته شدن مسیرهای عصبی جدید می‌شود. مهارت‌هایی مثل زبان، موسیقی و غیره.

از استرس‌ها دوری کنید و سفر و تفریح را در برنامه زندگی‌تان بگنجانید و شاد و مثبت باشید.

معنی جالب رنگ‌های پرطرفدار!


به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، رنگ‌ها فراتر از چشم‌ها هستند و حتی حس هم دارند، و نباید از کنار آن‌ها به‌راحتی گذر کنید؛ باید با رعایت معنی و مفهوم آن‌ها حس خوبی را برای رنگ محل‌کار، زندگی و حتی لباستان به‌وجود بیاورید.

معنی جالب رنگ‌های پرطرفدار!

معنی جالب رنگ‌های پرطرفدار!

معنی جالب رنگ‌های پرطرفدار!

معنی جالب رنگ‌های پرطرفدار!

معنی جالب رنگ‌های پرطرفدار!

منبع: روزیاتو

انتهای پیام/

معنی جالب رنگ‌های پرطرفدار!
انتشار : ۵ مرداد ۱۳۹۹

برچسب های مهم

شبکه عصبی مصنوعی


شبکه‌های عصبی مصنوعی یا شبکه‌های عصبی صناعی (Artificial Neural Networks - ANN) یا به زبان ساده‌تر شبکه‌های عصبی سیستم‌ها و روش‌های محاسباتی نوین برای یادگیری ماشینی، نمایش دانش و در انتها اعمال دانش به دست آمده در جهت بیش‌بینی پاسخ‌های خروجی از سامانه‌های پیچیده هستند. ایدهٔ اصلی این گونه شبکه‌ها تا حدودی الهام‌گرفته از شیوهٔ کارکرد سیستم عصبی زیستی برای پردازش داده‌ها و اطلاعات به منظور یادگیری و ایجاد دانش میباشد. عنصر کلیدی این ایده، ایجاد ساختارهایی جدید برای سامانهٔ پردازش اطلاعات است. [نیازمند منبع]

این سیستم از شمار زیادی عناصر پردازشی فوق‌العاده بهم‌پیوسته با نام نورون تشکیل شده که برای حل یک مسئله با هم هماهنگ عمل می‌کنند و توسط سیناپس‌ها (ارتباطات الکترومغناطیسی) اطلاعات را منتقل می‌کنند. در این شبکه‌ها اگر یک سلول آسیب ببیند بقیه سلول‌ها می‌توانند نبود آن را جبران کرده، و نیز در بازسازی آن سهیم باشند. این شبکه‌ها قادر به یادگیری‌اند. مثلاً با اعمال سوزش به سلول‌های عصبی لامسه، سلول‌ها یادمی‌گیرند که به طرف جسم داغ نروند و با این الگوریتم سیستم می‌آموزد که خطای خود را اصلاح کند. یادگیری در این سیستم‌ها به صورت تطبیقی صورت می‌گیرد، یعنی با استفاده از مثال‌ها وزن سیناپس‌ها به گونه‌ای تغییر می‌کند که در صورت دادن ورودی‌های جدید، سیستم پاسخ درستی تولید کند.

یک شبکه عصبی مصنوعی، از سه لایهٔ ورودی، خروجی و پردازش تشکیل می‌شود. هر لایه شامل گروهی از سلول‌های عصبی (نورون) است که عموماً با کلیهٔ نورون‌های لایه‌های دیگر در ارتباط هستند، مگر این که کاربر ارتباط بین نورون‌ها را محدود کند؛ ولی نورون‌های هر لایه با سایر نورون‌های همان لایه، ارتباطی ندارند.

نورون کوچک‌ترین واحد پردازشگر اطلاعات است که اساس عملکرد شبکه‌های عصبی را تشکیل می‌دهد. یک شبکهٔ عصبی مجموعه‌ای از نورون‌هاست که با قرار گرفتن در لایه‌های مختلف، معماری خاصی را بر مبنای ارتباطات بین نورون‌ها در لایه‌های مختلف تشکیل می‌دهند. نورون می‌تواند یک تابع ریاضی غیرخطی باشد، در نتیجه یک شبکهٔ عصبی که از اجتماع این نورون‌ها تشکیل می‌شود، نیز می‌تواند یک سامانهٔ کاملاً پیچیده و غیرخطی باشد. در شبکهٔ عصبی هر نورون به‌طور مستقل عمل می‌کند و رفتار کلی شبکه، برآیند رفتار نورون‌های متعدد است. به عبارت دیگر، نورون‌ها در یک روند همکاری، یکدیگر را تصحیح می‌کنند.

یک شبکه عصبی مصنوعی، از سه لایهٔ ورودی، خروجی و پردازش تشکیل می‌شود. هر لایه شامل گروهی از سلول‌های عصبی (نورون) است که عموماً با کلیهٔ نورون‌های لایه‌های دیگر در ارتباط هستند، مگر این که کاربر ارتباط بین نورون‌ها را محدود کند؛ ولی نورون‌های هر لایه با سایر نورون‌های همان لایه، ارتباطی ندارند.

نورون کوچک‌ترین واحد پردازشگر اطلاعات است که اساس عملکرد شبکه‌های عصبی را تشکیل می‌دهد. یک شبکهٔ عصبی مجموعه‌ای از نورون‌هاست که با قرار گرفتن در لایه‌های مختلف، معماری خاصی را بر مبنای ارتباطات بین نورون‌ها در لایه‌های مختلف تشکیل می‌دهند. نورون می‌تواند یک تابع ریاضی غیرخطی باشد، در نتیجه یک شبکهٔ عصبی که از اجتماع این نورون‌ها تشکیل می‌شود، نیز می‌تواند یک سامانهٔ کاملاً پیچیده و غیرخطی باشد. در شبکهٔ عصبی هر نورون به‌طور مستقل عمل می‌کند و رفتار کلی شبکه، برآیند رفتار نورون‌های متعدد است. به عبارت دیگر، نورون‌ها در یک روند همکاری، یکدیگر را تصحیح می‌کنند.

شبکه عصبی مصنوعی
انتشار : ۱۶ بهمن ۱۳۹۹

برچسب های مهم

۸ عادت مطالعه موثر که هر فرد در حال تحصیل باید در خود ایجاد کند


وثرتر از قبل مطالعه کنید! دانستن و به کار گرفتن عادت‌های مطالعه م,ثر توانایی به یاد سپردن مطالب را در شما بهبود می‌بخشد. عادت‌های مطالعه موثر شامل روش‌هایی نظیر آماده مطالعه شدن، انتخاب محیط مناسب، به حداقل رساندن عوامل حواس‌پرتی، تنظیم برنامه مطالعاتی واقع‌گرایانه و به‌کارگیری بازی‌های تقویت حافظه می‌شود.
دانش آموزان و دانشجویان در زندگی با مشکلات و مسائل بسیاری دست‌وپنجه نرم می‌کنند. به همین دلیل متمرکز شدن بر مطالعه کار دشواری است. با این‌حال اما شما باید بتوانید به‌خوبی مطالعه کنید تا به مقاطع تحصیلی بالاتر بروید.

اگر می‌خواهید به مدارج بالاتر برسید، باید عادت‌های مطالعه موثر را در خودتان افزایش دهید. مطالعه موثر به معنای هوشمندانه مطالعه کردن است نه زیاد مطالعه کردن پس برای پیشرفت و موفقیت به دنبال افزایش ساعت‌های مطالعه خود نباشید. ما در ادامه ۸ عادت مطالعه موثر را به شما معرفی می‌کنیم تا با به‌کارگیری آن‌ها بتوانید هوشمندانه‌تر مطالعه کنید.

۱- دیدگاه شما به مطالعه مهم است

بسیاری از افراد مطالعه را به‌عنوان یک فعالیت لذت‌بخش یا فرصتی برای آموختن در نظر نمی‌گیرند بلکه آن را یک وظیفه و تکلیف ضروری می‌دانند. این خوب است اما محققان دریافته‌اند که دیدگاه شما به رفتار و فعالیت‌های‌تان به‌اندازه انجام دادن آن‌ها اهمیت دارد. از همین رو ذهنیت درست برای مطالعه موثر و هوشمندانه ضرورت دارد.
گاهی اوقات شما نمی‌توانید خود را مجبور کنید تا ذهنیت و دیدگاه درستی به مطالعه داشته باشید و حتی زمان‌هایی وجود دارد که شما باید به‌طور کل از مطالعه کردن بپرهیزید. اگر شما به دلیل مسائل مربوط به یک رابطه دوستانه یا خانوادگی، اتفاقات آینده یا اتمام یک پروژه مهم سردرگم و پریشان هستید، در این صورت مطالعه تنها منجر به ناامیدی بیشتر شما خواهد شد. بنابراین زمانی مطالعه را شروع کنید که تمرکز و توجه شما کمتر به رخدادهای جاری زندگی‌تان معطوف است.

البته راه‌هایی وجود دارد که به شما کمک می‌کند تا ذهنیت و نگرش خود را بهبود ببخشید و خود را آماده درس خواندن کنید. در ذیل به راه‌هایی اشاره می‌کنیم که نگرش مطالعه موثر را در شما بهبود می‌بخشد.

  • هنگام مطالعه مثبت اندیش باشید و توانایی‌ها و مهارت‌ها و نقاط قوت خودتان را به یادآورید.
  • از افکار مصیبت‌بار دوری‌کنید.ب ه‌جای اینکه به خود بگویید “من هیچ‌وقت به‌اندازه کافی برای امتحانم وقت نمی‌گذارم” این جمله را در ذهن خود تکرار کنید که “شاید من کمی دیر شروع به مطالعه کرده‌ام اما بالاخره می‌خواهم الان شروع کنم و در امتحان موفق شوم”.
  • از افکار کمال‌گرایانه اجتناب کنید. به‌جای افکاری مثل‌ اینکه “من همیشه خراب می‌کنم”، باورهایی از این‌ دست در خود ایجاد کنید که “شاید من این بار خوب نبودم، اما چگونه می‌توانم دفعه بعد بهتر باشم؟”
  • از مقایسه کردن خود با دیگران بپرهیزید. زیرا معمولا این کار در نهایت منجر به شکل‌گیری احساس ناخوشایندی در خودتان می‌شود. مطمئن باشید مهارت‌ها و توانایی‌های شما منحصربه‌فرد است و رقیب اصلی شما همواره خودتان هستید.

مطالعه موثر به معنای هوشمندانه مطالعه کردن است نه زیاد مطالعه کردن!

۲- مکان مطالعه‌تان اهمیت دارد

روش های مطالعه موثر

انتخاب محل مناسب مطالعه یکی از مهم‌ترین عادت‌های مطالعه موثر است. بسیاری از افراد به‌اشتباه در مکانی مطالعه می‌کنند که تمرکز آن‌ها را برهم می‌زند. مکانی مملو از عوامل حواس‌پرتی، جای مناسبی برای مطالعه نیست. برای مثال اگر شما تلاش کنید در اتاق خوابگاه مطالعه کنید، شاید چیزهایی مثل کامپیوتر، تلویزیون یا هم‌اتاقی‌تان بیشتر از مطالبی که می‌خواهید مطالعه کنید توجه‌تان را به خود جلب کند.
کتابخانه، گوشه‌ای از سالن مطالعه یا یک کافه آرام و خلوت مکان‌های مناسبی برای مطالعه هستند. اطمینان حاصل کنید محدوده‌ای که انتخاب می‌کنید ساکت و کم رفت‌وآمد باشد نه شلوغ و پر سروصدا. مکان‌های مختلفی را بررسی کنید و جایی را برای مطالعه انتخاب کنید که به‌اندازه‌ای خوب باشد که به آن نیاز دارید و می‌توانید به آن عادت کنید. پیدا کردن یک مکان مطالعه ایده‌آل مهم است زیرا شما می‌توانید برای چند سال روی آن حساب باز کنید.

۳- همه آنچه را که نیاز دارید همراه خود داشته باشید

شما در نهایت موفق می‌شوید و یک مکان ایده‌آل برای مطالعه پیدا می‌کنید، اما متاسفانه گاهی اوقات چیزهایی را همراه خود می‌برید که به آن‌ها نیاز ندارید. برای مثال، اگرچه ممکن است نوشتن یادداشت‌های‌تان در لپ‌تاپ ایده‌آل به نظر برسد اما کامپیوترها به دلیل داشتن کاربردهای متفاوت، ابزار حواس‌پرتی قدرتمندی هستند. بازی کردن، چک کردن سایت‌ها، چت کردن و تماشای ویدئوها همگی حواس‌پرتی‌های جذابی ایجاد می‌کنند که مانع درس خواندن شما می‌شوند. بنابراین از خود بپرسید آیا شما واقعا به یادداشت کردن مطالب در لپ‌تاپ‌تان نیاز دارید یا می‌توانید با استفاده از خودکار و کاغذ این کار را انجام دهید. علاوه بر این گوشی خود را نیز در کیف خود نگهدارید و تا جایی که ممکن است توجه خود را بر مطالعه‌تان متمرکز کنید.
برای یک مطالعه موثر چیزهایی را که برای آن نیاز دارید، فراموش نکنید. هیچ‌چیز وقت‌گیرتر و بی‌ارزش‌تر از این نیست که کتاب، مقاله یا منابع دیگری را که برای موفقیت شما اهمیت دارد جا بگذارید و مجبور باشید برای برداشتن آن‌ها به خانه یا خوابگاه بازگردید. همچنین اگر شما با گوش دادن به موزیک موردعلاقه‌تان بهتر مطالعه می‌کنید، سعی کنید کار کردن با گوشی‌تان را در هنگام شنیدن موسیقی به حداقل برسانید. تلفن همراه یکی از قدرتمندترین وسایل برای هدر دادن وقت و دشمن اصلی تمرکز شما است.

کامپیوترها به دلیل داشتن کاربردهای متفاوت، ابزار حواس‌پرتی قدرتمندی هستند.

۴- مطالب را دسته‌بندی کنید

اکثر مردم متوجه شده‌اند که دسته‌بندی مطالب و اطلاعات یکی از بهترین عادت‌های مطالعه موثر است و به آن‌ها کمک می‌کند تا مطالب را بهتر درک کنند. ارتباط دادن مفاهیم به یک‌دیگر باعث می‌شود راحت‌تر به حافظه سپرده شوند. مهم‌ترین نکته در دسته‌بندی مطالب این است که شما باید از کلمات و ساختارهایی استفاده کنید که متعلق به خودتان است و با آن‌ها راحت‌تر هستید. هر فردی به شیوه شخصی و منحصربه‌فرد خودش، مطالب را دسته‌بندی می‌کند. اگرچه استفاده کردن از طبقه‌بندی دیگران راحت‌تر است اما باید درنهایت آن‌ها را به زبان خود تبدیل کنید تا در هنگام نیاز به‌راحتی بتوانید به یاد بیاورید. انجام ندادن این کار باعث می‌شود اغلب افراد در به یادآوردن مطالب مهم و ضروری ناکام بمانند.
همچنین درگیر کردن تمام حواستان با مطالبی که در حال خواندن آن هستید یکی دیگر از عادت‌های مطالعه موثر محسوب می‌شود که بسیار کمک‌کننده است. زیرا در صورتی که مطالب و اطلاعات با حواس(پنج‌گانه) بیشتری از شما درگیر باشد راحت‌تر به یاد می‌آیند. به همین دلیل بهتر است مطالب را در اولین فرصت ممکن با اصطلاحات و ادبیات خودتان یادداشت کنید؛‌زیرا هنوز قسمت زیادی از حواستان درگیر آن است. تکرار کردن کلمات با صدای بلند قبل از یادداشت‌برداری از آن‌ها می‌تواند روش موثری برای درگیر کردن سایر حواس پنج‌گانه‌تان با آن‌ها باشد.

۵- از بازی‌های تقویت حافظه غافل نشوید

شطرنج بازی تقویت حافظه

بازی‌های تقویت حافظه، روش‌هایی هستند که به شما کمک می‌کنند تا اطلاعات را از طریق در کنار هم قرار دادن ساده آن‌ها به خاطر بسپارید. شما می‌توانید کلماتی را به یک‌دیگر ببافید و ربط دهید که درحالی‌که هیچ معنایی خاصی ندارند اما به‌سادگی مطلب مهمی را در ذهن شما بیدار می‌کنند. این تکنیک یکی دیگر از عادت‌های مطالعه موثر است. به‌عنوان‌ مثال با کنار هم قرار دادن حروف اول کلمات یک عبارت پیچیده، می‌توانید به‌راحتی آن را در حافظه خود ثبت کنید. مثلا به‌جای عبارت ناملموس “سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه‌ها” تنها با به خاطر سپردن کلمه “سمت” از طریق اتصال حروف اول کلمات عبارت مذکور به یک‌دیگر، می‌توانید به‌راحتی آن را همیشه به یاد داشته باشید.
کلید اصلی به یاد سپردن مطالب توسط دستگاه حافظه مغز این است که اگر اطلاعات با شکل ساده‌تری وارد آن شود، یادگیری بیشتری اتفاق می‌افتد. البته ناگفته نماند که ممکن است این روش برای همه کارساز نباشد و اتفاقا باعث سردرگمی بیشتر افراد شود. بنابراین بهتر است شما نیز این روش را تجربه کنید تا در صورتی‌ که برای شما کارساز بود از آن استفاده کنید.

۶- تمرین کنید

تمرین کردن نیز یکی از قدیمی‌ترین عادت‌های مطالعه موثر شناخته می‌شود و به قول قدیمی‌ترها، کار نیکو کردن از پر کردن است. شما می‌توانید مطالبی را که خوانده‌اید از طریق حل کردن سوالات امتحان‌های قبلی، استفاده از فلش کارت‌ها یا هر راه در دسترس دیگر تمرین و مرور کنید. اگر به نمونه سؤالات امتحان‌های قبلی یک درس دسترسی ندارید دست‌ به‌کار شوید و با کمک همکلاسی‌های خود نمونه سوالاتی را برای هرچه بیشتر تمرین کردن مطالب طرح کنید و با حل کردن آن‌ها بیشتر و بیشتر مطالب را در ذهنتان مرور کنید. همچنین اگر به سوالات امتحان‌های گذشته دسترسی دارید از آن‌ها به‌عنوان یک راهنمای راه‌بلد بهره ببرید. البته نباید آن‌ها را حفظ کنید بلکه تنها با حل کردن آن‌ها شرایط یک آزمون واقعی را برای خود شبیه‌سازی کنید. سوالات امتحانات گذشته به شما کمک می‌کند تا وسعت و محدوده مفاهیمی را که درگذشته مورد پرسش قرارگرفته‌اند بهتر درک کنید تا مطالعه هدفمندتر و هوشمندانه‌تری داشته باشید.
بعضی افراد مایل‌اند مطالب را با گروهی از دوستان یا همکلاسی‌های خود مرور کنند. این روش خوبی است در صورتی‌ که تعداد افراد گروه بیشتر از ۴یا ۵ نفر نباشد. البته افرادی که به‌اندازه شما به مطالب اهمیت می‌دهند. روش‌های مختلفی برای گروه‌های مختلف وجود دارند. بعضی از گروه‌ها علاقه‌مند هستند تا پس از پایان یک‌ فصل، آن را مرور کنند. بعضی دیگر تمایل دارند تا یادداشت‌برداری‌های خودشان از کلاس درس را با دیگران مقایسه کنند تا مبادا مطلب مهمی را از دست‌ داده باشند. البته به یاد داشته باشید این گروه‌ها همیشه کمک‌ کننده نیستند و گاهی اوقات دردسر و وسواس بیشتری در شما ایجاد می‌کنند.

۷- برنامه‌ای تنظیم کنید که می‌توانید به آن تعهد داشته باشید

بسیاری از افراد بیش‌ از اندازه به درس خواندن می‌پردازند، به‌عنوان کاری که گویی مجبورند انجام دهند. به‌طوری‌ که اوقات فراغت کمی دارند. اما اگر شما برنامه‌ریزی درستی داشته باشید، به‌راحتی می‌توانید به انجام تمام‌کارهای‌تان برسید. بهترین و موثرترین عادت مطالعه موثر این است که در روزهایی که کلاس دارید ۳۰ تا ۶۰ دقیقه قبل یا بعد از کلاس به مطالعه درس همان روز اختصاص دهید. این کار یادگیری شما را بیشتر از مطالعه‌های ماراتن گونه روزهای قبل از امتحان تحت تاثیر قرار می‌دهد.
شما باید تا آن‌جایی که می‌توانید در روزهایی که کلاس دارید به‌طور مرتب در طول‌ ترم مطالعه کنید. بعضی افراد هر روز و بعضی دیگر دو یا یک‌بار در هفته درس می‌خوانند. اما بدانید مطالعه منظم از عمل مطالعه مهم‌تر است. اگر شما حتی هفته‌ای یک‌بار کتاب خود را تورق کنید، بهتر از آن است که پیش از اولین امتحان پایان‌ ترم ساعت‌ها به مطالعه بپردازید.

۸- به خود پاداش دهید

از آن‌جایی‌ که بسیاری از افراد درس خواندن را به‌عنوان یک فعالیت دشوار یا وظیفه طاقت‌فرسا می‌پندارند، پس طبیعتا از آن اجتناب می‌کنند اما اگر شما برای انجام دادن کارهای‌تان به خود پاداش دهید، از تغییراتی که پس از مدتی در نگرش شما به درس خواندن ایجاد می‌شود شگفت‌ زده می‌شوید. یکی از جالب‌ترین عادت‌های مطالعه موثر پاداش دادن به خود است.
پاداش‌ها می‌تواند با تقسیم‌بندی زمان‌های مطالعه و استراحت شروع شود. ۴ ساعت بی‌وقفه درس خواندن، رفتار واقع‌گرایانه‌ای نیست و برای اکثر مردم شوخی بیش نیست اما اگر شما به ازای هر ۱ ساعت مطالعه ۵ دقیقه به خود استراحت دهید و یک میان وعده سبک میل کنید، در این صورت درس خواندن بیش‌ازپیش برای شما لذت‌بخش خواهد شد. تقسیم‌بندی زمان‌های مطالعه در شما احساس خوشایندی ایجاد می‌کند و برای ادامه کار بسیار مفید است. اگر قرار است یک‌ فصل از کتاب را بخوانید، آن را به بخش‌های کوچک‌تری تقسیم کنید و به خود قول دهید در هر نشست یک بخش را به اتمام می‌رسانید.
هنگامی‌که به قول‌تان عمل کردید، به خود یک پاداش واقعی بدهید. مثلا خود را به یک بستی خوشمزه دعوت کنید یا فیلم موردعلاقه‌تان را تماشا کنید یا ۳۰ دقیقه به زمان بازی کردن‌تان بیافزایید. نکته اصلی این است که بتوانید پاداش‌هایی را پیدا کنید که اگرچه کوچک و ناچیز اما واقعی و ملموس هستند و به شما انگیزه می‌دهند. بعضی شاید این را بیهوده بدانند، اما با ایجاد این محدودیت‌ها در رفتارتان، انضباط و سخت‌کوشی را به خودتان یاد می‌دهید، مهارت‌هایی که در تمام طول عمر به کارتان می‌آید و باعث موفقیت بیشتر شما می‌شود.

Geomechanics is the study of how soils and rocks


Geomechanics is the study of how soils and rocks deform in response to changes of stress, pressure, temperature, and other parameters

This science is central to understanding how drill bits remove rock, characterizing borehole stability, predicting the stability of perforation tunnels, and designing and monitoring stimulation programs. Geomechanics also helps engineers to model fluid movement and predict how fluid removal or injection leads to changes in permeability, fluid pressure, and in situ rock stresses that can have significant effects on reservoir performance.

 

Fundamental and Applied Researches of 3D Printing Technology (3DP) in Oil Field Studies


3D printing technology (3DP) is a fast and cost-effective method for producing complex designs with minimal error that can be used to perform repeatable experiments without destroying stone samples. Printed samples can replace stone samples such as cores and plugs. They potentially can validate numerical simulations and supplement existing laboratory measurements of changes in the properties of petrophysics at the geological time scale. It is worth mentioning that the initial use of 3D printing of alternative samples for engineering applications in the oil industry has attracted the attention of researchers and scholars in this field. The purpose of this paper is to investigate the potential application and development of 3D printing technology (3DP) for engineering applications in the oil industry, which is used in training of geology science. This article begins with a brief description of the concepts andprinciples associated with 3D printing

Skype Room:@fara_naft

www.fara-naft.ir

------------------------------------------------------------------ 

Fundamental and Applied Researches of 3D Printing Technology (3DP) in Oil Field Studies
انتشار : ۱۰ دی ۱۴۰۰

برچسب های مهم

بیماری که پوست زن آمریکایی را نقره‌ای کرد/ چگونه کرونا را از ادارات دور کنیم؟


به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر موفق به رصد اخبار کلینیکی باشگاه خبرنگاران جوان در چهارم مرداد نشده‌اید، این بسته خبری را از دست ندهید.

چگونه کرونا را از ادارات دور کنیم؟

رعایت پروتکل‌های بهداشتی در ادارات به عنوان یکی از اماکن عمومی پرتجمع، در جلوگیری از شیوع کرونا و حفظ سلامت کارکنان و مراجعان نقش بسزایی دارد.

بیماری که پوست زن آمریکایی را نقره‌ای کرد

یک زن ۶۹ ساله آمریکایی در اتفاقی نادر و عجیب متوجه تغییر رنگ ناگهانی پوستش به نقره‌ای شده و پس از مراجعه به پزشک فورا در بیمارستان بستری شد.

چطور با بددهنی فرزندانمان برخورد کنیم؟

اگربه طور اتفاقی، کودکتان واژه ناشایستی را به کار برد، سعی کنید به بد زبانی او، بی توجهی نشان دهید.

چگونه کودکان را به ماسک زدن تشویق کنیم؟

به دلیل اینکه کودکان ناقلان خاموش کرونا هستند و ممکن است بدون هیچ علامتی بیماری را به دیگران منتقل کنند باید حتما هنگام خروج از خانه ماسک استفاده کنند.

انتهای پیام/

بیماری که پوست زن آمریکایی را نقره‌ای کرد/ چگونه کرونا را از ادارات دور کنیم؟
انتشار : ۵ مرداد ۱۳۹۹

برچسب های مهم


پشتیبانی آنلاین در همه روز های هفته، حتی در روز های تعطیل کنار شما هستیم!

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما